Nowoczesne metody kwaszenia
Koncentraty spożywcze
Majonezy
Musztardy
Ketchup
Ziemniaki, warzywa obierane,
                świeże soki
Surówki, sałatki
Ciekawe produkty
Działalność firmy
Copyright       2006 "KOMTE" Tomasz Krzyminiewski
 

F O O D     P R O D U C T    D E V E L O P M E N T   
TECHNOLOGIE SPOŻYWCZE   
mgr inż. Maciej Gera , 60-365 Poznań ul. Szamotulska 40  
tel./fax (0-61) 86-18-506, tel. 0-502-608-264 
e-mail: tsgera@wp.pl 

UWAGA !  
  
     Od maja 2004 r. wszystkie zakłady zajmujące się zarówno produkcją żywności, 
jak i jej obrotem objęte będą prawnym obowiązkiem wprowadzenia systemu HACCP. 
     Możemy Państwu pomóc przy wdrażaniu systemu HACCP. Dysponujemy
niezbędnym w tej materii doświadczeniem i fachową wiedzą. Potwierdzeniem tego są 
posiadane przez nas 
certyfikaty EKSPERTA systemu HACCP wydane przez TUV 
Rheinland Group. Zależnie od Państwa oczekiwań możemy tylko rozpocząć 
wprowadzanie systemu HACCP od audytu zerowego (aby zaspokoić wymagania 
prawa) lub też przeprowadzić kompletne wdrożenie systemu - przy zdecydowanie 
konkurencyjnych cenach. Szczególnie warto zadbać o spełnienie wymagań HACCP 
przy projektowaniu nowego zakładu, także przy wszelkiego rodzaju przebudowach,
remontach, modernizacjach - jest to moment kiedy wdrożenie systemu jest znacznie 
prostsze i tańsze.  
     Generalnie zakres naszych usług związanych z certyfikacją dotyczy sklepów 
spożywczych, hurtowni spożywczych, piekarni, ciastkarni, kwaszarni, małych i 
średnich zakładów przetwórstwa spożywczego, owocowo-warzywnego. 

NIE WYKONUJEMY USŁUG DLA ZAKŁADÓW, KTÓRE PODLEGAJĄ  
WYŁĄCZNIE NADZOROWI WETERYNARYJNEMU.   


     Ceny usług związanych z wprowadzaniem systemu HACCP kształtują się 
następująco:  
  
+  Wysłanie zaleceń i instrukcji do samodzielnego wprowadzenia systemu GMP i     
      GHP (jest to obowiązkowe rozpoczęcie wprowadzania systemu HACCP) 
      
750,00 PLN netto + koszty wysyłki, płatne przy odbiorze + konsultacj         
      telefoniczne gratis na temat otrzymanego materiału
.   
  +  Dojazd do klienta i wykonanie weryfikacji konkretnego zakładu oraz indywidualne
      opracowanie zaleceń oraz instrukcji GMP i GHP:   
     
 dojazd 1,20 PLN  za 1 km, 1 roboczogodzina 35,00 PLN netto, zwykle         
      potrzebne są 2 przejazdy
  
 
 +  opracowanie zaleceń i instrukcji GMP i GHP (w zależności od stopnia trudności i 
      skomplikowania podajemy ceny orientacyjne):  
      a)  Zakład mały do 5 osób zatrudnienia 750-1500 PLN netto  
      b)  Zakład mały 5-15 osób zatrudnienia 1500-3000 PLN netto  
      c)  Zakład średni 15-30 osób zatrudnienia 2250-6000 PLN netto  
      d)  Zakłady większe powyżej 30 osób zatrudnienia od 4500 PLN netto,      
           ceny do negocjacji
  

Podane ceny opracowania w zależności od wielkości zakładu mają raczej charakter 
orientacyjny. Cena zależy głównie od stopnia ucywilizowania zakładu i ilości korekt, 
które należy wprowadzić.
  
Przykłady:  
-  Zakład Garmażeryjny w Poznaniu, 10 osób , 1200,00 PLN netto.  
-  Zakład Przetwórstwa Warzywnego, 10 osób , generalnie nie nadawał się do           
   certyfikacji, konieczność wykonania przebudowy i modernizacji, wykonanie             
   projektu technologicznego, szkiców rozmieszczenia urządzeń, zaplecza                   
   socjalnego itd., koszt na poziomie 7500 PLN netto.
O firmie
Kontakt
HACCP GMP/GHP
Referencje
Maszyny, urządzenia    >>>