Nowoczesne metody kwaszenia
Koncentraty spożywcze
Majonezy
Musztardy
Ketchup
Ziemniaki, warzywa obierane,
                świeże soki
Surówki, sałatki
Ciekawe produkty
Działalność firmy
Copyright       2006 "KOMTE" Tomasz Krzyminiewski
 

F O O D     P R O D U C T    D E V E L O P M E N T   
TECHNOLOGIE SPOŻYWCZE   
mgr inż. Maciej Gera , 60-365 Poznań ul. Szamotulska 40  
tel./fax (0-61) 86-18-506, tel. 0-502-608-264 
e-mail: tsgera@wp.pl 


            KARTA  INFORMACYJNA  PRODUKTU  
  
     Od wielu lat główną specjalnością naszej firmy jest majonez oraz produkty jemu 
pochodne. Oprócz kompletnych linii produkcyjnych 
(maszyny, urządzenia www.ttm.pl ) (tel.0-46 874-28-13 , 0-601 31-49-47 )  
oferujemy również kompleksowe przygotowanie i uruchomienie produkcji. 
Opracujemy szczegółowe receptury i instrukcje technologiczne krok po kroku, 
wykonamy partię pilotażową , przeszkolimy personel. Zapewniamy dodatki 
funkcjonalne do najróżniejszych majonezów w postaci gotowych zestawów  
przyprawowych opartych na naturalnych przyprawach ziołowo - korzennych, jak też 
importowane gotowe wyciągi przyprawowe renomowanych firm oraz zagęstniki 
i stabilizatory. Pomożemy w wyszukaniu i dobraniu właściwego opakowania.
Wykonamy etykiety, dostarczymy nowoczesne i skuteczne środki myjące 
i dezynfekcyjne. Wykonamy normy zakładowe i zapewnimy zaakceptowanie ich przez
lokalne władze sanitarne. 
Poniżej prezentujemy kilka wybranych opisów majonezów oferowanych 
przez naszą firmę.  

    
1.  MAJONEZ STANDARDOWY 
     O ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU 65 % z dużą zawartością żółtka kurzego -                 
     najpopularniejszy w Polsce i najchętniej kupowany, ciężki, tłusty, bez                    
     konserwantów.  

2.  GRUPA MAJONEZÓW LEKKICH 
     O OGRANICZONEJ KALORYCZNOŚCI. O ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU OD 30 DO  
     49 % - zgodnie z Polskim Ustawodawstwem wolno używać konserwantów,             
     trwałość 6 miesięcy. 
 
3.  MAJONEZY WEGETARIAŃSKIE,  BEZCHOLESTEROLOWE 
     Bez udziału jaj kurzych. Można wykonać wersję z konserwantem, lub bez. 
 

4.  MAJONEZ JOGURTOWY 
     Bez udziału jaj kurzych, nowość na polskim rynku. Doskonale nadaje się do  
     sałatek owocowych.  
 
5.  GRUPA MAJONEZÓW SPECJALNYCH, SAŁATKOWYCH 
     Posiadają zdolność wiązania wody z surowców użytych do produkcji sałatek.        
     Nadają się również doskonale do sosów tatarskich. 
 
6.  GRUPA SOSÓW MAJONEZOWYCH O OGRANICZONEJ KALORYCZNOŚCI 
     O zawartości tłuszczu od 20 do 40 %, doskonale nadają się jako dodatek do        
     hamburgerów i hot-dogów.  

  
  
    Ceny naszych usług są konkurencyjne w stosunku do dużych instytutów 
    i ośrodków badawczo-rozwojowych, zaś jakość usług i sprawność działania 
wielokrotnie potwierdzona w praktyce. 

        W oczekiwaniu owocnej współpracy łączę wyrazy szacunku:
     
                                                                                    
Maciej Gera
O firmie
HACCP, GMP/GHP
Kontakt
Referencje
Maszyny, urządzenia    >>>