Nowoczesne metody kwaszenia
Koncentraty spożywcze
Majonezy
Musztardy
Ketchup
Ziemniaki, warzywa obierane,
                świeże soki
Surówki, sałatki
Ciekawe produkty
Działalność firmy
Copyright       2006 "KOMTE" Tomasz Krzyminiewski
 

F O O D     P R O D U C T    D E V E L O P M E N T   
TECHNOLOGIE SPOŻYWCZE   
mgr inż. Maciej Gera , 60-365 Poznań ul. Szamotulska 40  
tel./fax (0-61) 86-18-506, tel. 0-502-608-264 
e-mail: tsgera@wp.pl 


     W ramach naszej działalności możemy Państwu zaoferować nowoczesną i 
sprawdzoną technologię produkcji surówek o trwałości przedłużonej nawet do 14 
dni. Warzywa będące składnikami surówek pozostają jędrne, nie puszczają soku, 
zachowują pełen bukiet smakowy oraz naturalne, żywe barwy. Surówka posiada 
status produktu bez konserwantów. Trwałość sałatek z konserwantami dochodzi 
nawet do 28 dni.  

  
W zakresie naszych możliwości związanych z produkcją wymienionych 
wyrobów leży:
  
  -  opracowanie technologii wybranych wyrobów (dostosowanej do skali i warunków 
     zakładu)   
  -  koncepcyjne zaprojektowanie zakładu produkującego wybrane wyroby   
  -  wykonanie i skompletowanie niezbędnych maszyn i urządzeń ( www.ttm.pl.)  
  -  zrealizowanie dostawy, montażu i uruchomienia urządzeń   
  -  wykonanie nadzoru technologicznego uruchomienia nowej produkcji, szkolenie    
     personelu   
  -  wykonanie opracowań technologicznych (normy) i recepturowych   

      Dla przykładu podajemy, że opracowanie technologiczne dotyczące produkcji     
 surówek o przedłużonej trwałości wykonamy w cenie rzędu 
 
5.000,00 - 12.000,00 PLN netto + VAT 22 % (zależnie od zakresu opracowania).
  
 
Opracowanie technologiczne zawierać wówczas będzie:
  
 
 Kilka wersji procedur technologicznych dla produktów o różnym okresie                
     przechowywania.
 
 
+  Dokładne instrukcje technologiczne wraz z podaniem wszystkich stężeń,               
     czasów obróbki i temperatur oraz sposobem ich monitorowania (punkty krytyczne
     dla celów systemu HACCP). 
  
 
+  Wskazanie podstaw prawnych wykorzystania substancji dodatkowych                   
     dozwolonych zarówno w Polsce, jak i krajach UE.
 
 
+  Informację o zestawie niezbędnych urządzeń do prowadzenia produkcji na małą   
     skalę. 

 
+  Informację o źródłach pozyskiwania substancji dodatkowych niezbędnych do        
     prowadzenia produkcji.
 
      Oprócz tego w ramach dalszego zakresu naszej oferty bardzo chętnie                 
 pomożemy w uruchomieniu produkcji.  

 Przykładowo dla produkcji na małą skalę (200-500 kg wyrobów gotowych na            
 zmianę) jesteśmy w stanie za ryczałtowym wynagrodzeniem rzędu
 2400,00 PLN       
 netto + VAT 22 %
 powiększonym o zwrot kosztów dojazdu (1,20 PLN/1 km) i koszty 
 ewentualnego zakwaterowania (hotel wg rachunku) służyć radą i pomocą dla  
 skutecznego uzyskania pierwszych wyrobów gotowych. Przewidywany przez nas       
 czas pracy dla takiego zakresu - w granicach 3 dni. Możemy również pomóc w          
 uruchomieniu produkcji na dużą skalę na podobnych zasadach - wówczas dniówka  
 pracy 1 technologa wyceniana jest na 
350 PLN netto + VAT 22 %.   
  
Są to oczywiście informacje wstępne, dające punkt wyjścia dla ewentualnych 
negocjacji konkretnego przedsięwzięcia.    

                                                        
Zapraszamy
O firmie
HACCP, GMP/GHP
Kontakt
Referencje
Maszyny, urządzenia    >>>